HLEBENCA

Platnene krpe so v preteklosti uporabljali za zavijanje hrane, ki so jo vzeli s seboj na pot ali na njivo, in so nadomeščale danes tako priljubljene plastične vrečke.

Z belimi platnenimi prtiči, ki so jih imenovali hlebence,  so gospodinje pogrnile peharje, kamor so namestile vzhajano testo za kruh.

Kako se znebiti plastike v kuhinji in shranjevati hrano na bolj zdrav in trajnostni način?

Hlebenca je trajen, pralen, okolju prijazen  povoščen prtič  za shranjevanje hrane.

Hlebenca je narejena  iz GOTS certificiranega organskega bombaža, ki je prepojen  z ekološkim slovenskim  čebeljim voskom. Vosek ima antiseptične lastnosti, zato ostane hrana dalj časa sveža.

Primerno za zavijanje sadja, zelenjave, kruha, sira ali pa z njo pokrijemo in zatesnimo posodo. Hrana ne sme biti topla! Ni primerno  za shranjevanje surovega mesa.

Kako jo uporabljamo? Toplota dlani hlebenco zmehča, zato jo lahko oblikujemo po naši želji. V nekaj sekundah se ohladi, ostane v tem položaju in posoda je tesno zaprta. Po uporabi jo speremo s HLADNO vodo, jo posušimo in ponovno uporabimo.

Slovenski med z ekološkim certifikatom in svečke iz ekološkega čebeljega voska.med

Voščilnice.

 

Brošura koledar cvetenja medovitih rastlin.

Magnetki svetovni dan čebel.

Naročila sprejemamo na carniolica@gmail.com ali gsm: 068 643 913. Možen oseben prevzem v Celju in Ljubljani ali pošljemo po pošti.